קורס פילאטיס מכשירים מתייחס לתרגול של תרגילי פילאטיס באמצעות ציוד מיוחד המכונה מכשירים.
מכשירים אלו נועדו לספק התנגדות, תמיכה וסיוע כדי לשפר את חווית האימון בפילאטיס. להלן סקירה כללית של המכשירים הנפוצים באימוני פילאטיס:
1. רפורמר: הרפורמר לפילאטיס הוא אולי כלי המכשיר הידוע והרב-תכליתי ביותר. הוא מורכב מכרכרה הזזה, קפיצים, חבלים ואביזרים שונים. הרפורמר מאפשר מגוון רחב של תרגילים הניתנים לשינוי כדי להתאים לרמות שונות של כוח וגמישות.
2. שולחן קדילאק/טרפז: הקאדילק, המכונה גם שולחן הטרפז, הוא ציוד גדול הכולל מבנה דמוי מיטה עם מגוון סורגים, קפיצים ורצועות. הוא מציע מגוון מקיף יותר של תרגילים, כולל אלו המתמקדים בניידות עמוד השדרה, מתיחות וחיזוק.
3. כיסא: כיסא הפילאטיס, הנקרא גם כיסא Wunda, הוא ציוד קומפקטי עם מושב מרופד וקפיצי התנגדות. הוא משמש בעיקר לתרגילי פלג גוף תחתון מאתגרים, כגון תנועות, כפיפות בטן ולחיצות רגליים, אך ניתן להשתמש בו גם לעבודת פלג גוף עליון ועבודת הליבה.
4. חבית: חביות פילאטיס מגיעות בצורות ובגדלים שונים, כולל מתקן עמוד השדרה, קנה סולם וחבית קטנה. מכשירים אלו נועדו לשפר את ניידות עמוד השדרה, לחזק את הליבה ולמתוח את הגוף בתנוחות שונות.
5. מגדל: מגדל הפילאטיס, הידוע גם כיחידת הקיר או התלייה על הקיר, הוא מכשיר חוסך מקום המשלב אלמנטים של הרפורמר, קאדילק ומזרן. הוא כולל בדרך כלל מסגרת אנכית עם קפיצים, מוטות ורצועות לאימון גוף מלא.
6. Ped-o-Pul: ה-Ped-o-Pul הוא מכשיר ייחודי המורכב מדוושת רגל המחוברת לקפיצים ומערכת גלגלות. הוא משמש למיקוד פלג הגוף התחתון, במיוחד את הרגליים והירכיים, באמצעות תרגילים הכוללים דחיפה ומשיכה כנגד התנגדות.
כשממשיכים לאימון פילאטיס מכשירים, חיוני לעבוד עם מדריך פילאטיס מוסמך שיוכל להדריך אותך בטכניקה נכונה, יישור והתקדמות. הם יבטיחו שאתה משתמש במכשיר בצורה בטוחה ויעילה כדי להשיג את יעדי הכושר או השיקום שלך.
מדריך לבחירת קורס מדריכי פילאטיס
בחירה נכונה של קורס מדריכי פילאטיס היא צעד חשוב לקראת הפיכתו למדריך פילאטיס מוסמך.
להלן מדריך שיעזור לך לנווט בתהליך ולקבל החלטה מושכלת:
1. חקר ארגוני פילאטיס שונים: התחל בחקר ארגוני פילאטיס נחשבים המציעים תוכניות הסמכת מדריכים. כמה ארגונים ידועים כוללים גוף מאוזן, פולסטאר פילאטיס, BASI פילאטיס, מרכז הפילאטיס וסטוט פילאטיס. חקור את האתרים שלהם, קרא על הפילוסופיות שלהם, שיטות ההוראה ודרישות ההסמכה שלהם.
2. בדוק הסמכה והכרה: חפש תוכניות הסמכה המוסמכות או מוכרות על ידי גופי כושר או פילאטיס מכובדים. ההסמכה מבטיחה שהתוכנית עומדת בסטנדרטים מסוימים של איכות ומקצועיות. זה גם יכול לשפר את האמינות שלך כמדריך.
3. שקול את תוכנית הלימודים: סקור את תוכנית הלימודים של כל תוכנית הסמכה שאתה מעוניין בה. חפש תוכניות המציעות הכשרה מקיפה הן בפילאטיס מזרן והן בציוד. שקול את העומק של תוכנית הלימודים, כולל אנטומיה, ביומכניקה, עקרונות פילאטיס, שינויים בתרגילים וטכניקות הוראה. ודא שהתוכנית מכסה את הנושאים והמיומנויות שאתה רוצה ללמוד.
4. פורמט ולוח זמנים של האימון: שקול את הפורמט ואת לוח הזמנים של תוכנית האימונים. חלק מהתוכניות מציעות הדרכה אישית, בעוד שאחרות מספקות אפשרויות מקוונות או היברידיות. קבע איזה פורמט מתאים להעדפות הלמידה והזמינות שלך. בנוסף, בדוק את לוח הזמנים של התוכנית כדי לוודא שהוא מתאים לאורח החיים ולמחויבויות שלך.
5. יחס מדריך לתלמיד: גלה את היחס בין מדריך לתלמיד בתוכנית ההכשרה. כיתות קטנות יותר או תוכניות עם תשומת לב אישית יותר יכולות לספק חווית למידה טובה יותר ולאפשר משוב והכוונה פרטניים יותר.
6. התנסות מעשית והזדמנויות הוראה: חפשו תוכניות המציעות התנסות מעשית בהוראה או הזדמנויות לתרגל הוראה בהדרכתם של מדריכים מנוסים. ניסיון מעשי הוא חיוני לפיתוח כישורי ההוראה והביטחון העצמי שלך.
7. כישורי סגל ומדריכים: חקרו את הכישורים והניסיון של הפקולטה והמדריכים המעורבים בתכנית. חפשו מדריכים שהם מתרגלי פילאטיס מנוסים ובעלי הסמכות או כישורים רלוונטיים. המומחיות וסגנון ההוראה שלהם יכולים להשפיע רבות על חווית הלמידה שלך.
8. עלות וערך: שקול את העלות של תוכנית ההסמכה והעריך אותה ביחס לערך שסופק. השווה את תכנית הלימודים, משך הזמן, הזדמנויות ההתנסות המעשית והמוניטין של התוכנית כדי לקבוע אם העלות תואמת את הערך הכולל שתקבל.
9. לימודי המשך ותמיכה: גלה אם הארגון מציע הזדמנויות ותמיכה ללימודי המשך לאחר השלמת תוכנית ההסמכה. פילאטיס הוא תחום שמתפתח כל הזמן, וחינוך מתמשך יעזור לך להישאר מעודכן ולהעמיק את הידע והכישורים שלך.
10. ביקורות והמלצות: קרא ביקורות וחפש המלצות ממשתתפים בהווה או בעבר בתוכניות ההסמכה שאתה שוקל. התובנות והניסיון שלהם יכולים לספק מידע רב ערך שיעזור לך לקבל החלטה.
על ידי התחשבות בגורמים אלה וביצוע מחקר מעמיק, תוכל לבחור קורס מדריכי פילאטיס המתאים למטרות, לסגנון הלמידה ולתקציב שלך.
זכור לפנות ישירות לארגונים בכל שאלה או דאגה ספציפית שיש לך לפני קבלת ההחלטה הסופית שלך.